Το Βατικανό δεν αποκλείει την ύπαρξη όντων με νοημοσύνη στο διάστημα.Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς σ' αυτή την
'είδηση';
Ο Ε.Τ. πρέπει να' ναι χριστιανός (κι αν όχι, να γίνει) και μάλιστα απαλλαγμένος απ' το προπατορικό αμάρτημα. Τι τύχη!
Προτείνω στον κύριο Χαρδαβέλα να κάνει μια σχετική εκπομπή για το θέμα και να καλέσει τους τηλε-παπάδες για να ακούσουμε και τη γνώμη της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Καίγομαι να μάθω αν η εκκλησία μας δέχεται ή όχι την ύπαρξη εξωγήινης ζωής και να αιτιολογήσει την άποψη της.
Αν η εκπομπή κάνει νούμερα, θα ήθελα ποσοστά παρακαλώ.
Σε λίγο θα δούμε διαστημόπλοια να φεύγουν απ' το Βατικανό με ιεραπόστολους.
Τι να πεις;
Να γεφυρώσουν το χάσμα θρησκείας-επιστήμης;
200 χρόνια από τη γέννηση του Δαρβίνου;
Μήπως θα τον ανακηρύξουν και Άγιο εκείνη τη βραδιά;
Τι να πεις;
Οκ, σταματάω.
Αλλά ξέρει τι κάνει το Βατικανό, τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Δείτε ακόμη σημερινή
είδησηπου ανέβηκε στο yahoo UK & Ireland News (αφού είχα ξεκινήσει να γράφω όλα τα παραπάνω και την πρόταση μου στην εκπομπή Αθέατος κόσμος (ή Πύλες του ανεξήγητου)), με τίτλο του Yahoo
We are not alone? και τίτλο του άρθρου
Britain's X-Files made public.
Να τα τα αρχεία-X της Βρετανίας, βγαίνουν στη φόρα.
Κοίτα κάτι συμπτώσεις. Δεν θέλω σχόλια.
Ε ρε, George Orwell που σας χρείαζεται..
Ε, λοιπόν, αν βρεθούν οι πάντα αθέατοι εξωγήινοι μπορεί να σταματήσουν και οι εκπομπές του κυρίου Κώστα Χαρδαβέλα. Ασχολίαστο κι αυτό.
Για να σοβαρευτούμε και να γράψω κάτι ενδιαφέρον για το θέμα. Μ' αρέσει η άποψη του κυρίου Γιώργου Γραμματικάκη (διετέλεσε πρύτανης των πανεπιστημίων Ιονίου και Κρήτης), ο οποίος είπε σε μια συνέντευξη του, τη βρήκα στο
plasmaΤονίζω όμως συνέχεια, και το ίδιο θα μου επιτρέψετε να τονίσω και σήμερα, οτι για το νόημα της ύπαρξης του ανθρώπου το εξής δραματικό μα και ταυτόχρονα συναρπαστικό παράδοξο: Η σημερινή επιστήμη μας πείθει χωρίς καμμία αμφιβολία οτι είμαστε μια απειροελάχιστη κουκίδα σε ένα αδιανόητα μεγάλο και πολύμπλοκο σύμπαν. Η ίδια η Γη είναι ένας ασήμαντος πλανήτης ανάμεσα σε ένα ηλιακό σύστημα που δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αφού εκατομμύρια τέτοια τέτοια ηλιακά συστήματα υπάρχουν μόνο στο Γαλαξία μας και υπάρχουν δισεκατομμύρια Γαλαξίες. Ενώ λοιπόν ο άνθρωπος θα έπρεπε κανονικά μέσα στην τόση ασημαντότητα του να αισθάνεται παρατημένος κι απεγνωσμένος, αντίθετα διακατέχεται απο μια περίεργη γεύση αθανασίας και τη ζωή του προσπαθεί πολλές φορές να τη δικαιώσει με την τέχνη, με τη λογοτεχνία, με τον έρωτα, με την αλληλεγγύη προς τους άλλους και με το ενδιαφέρον για τα κοινά. Αυτή λοιπόν η θεμελιώδης αντίφαση της εξωτερικής ασημαντότητας και της διαρκούς εσωτερικής πάλης, είναι νομίζω το μεγαλείο της ανθρώπινης ύπαρξης! Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν καταλήγουμε οτι όχι μόνοι δεν είμαστε στο κέντρο του σύμπαντος, αλλά αντίθετα υπάρχουν δισεκατομμύρια γαλαξίες σαν το δικό μας κι άλλο τόσοι επίσης ήλιοι κι η μόνη ίσως αξιοζήλευτη ιδιαιτερότητα της Γης είναι η ανθρώπινη παρουσία της οποίας ωστόσο μια σύμπτωση της διαπιστωμένης της πλέον ασημαντότητας, όχι μόνο δεν οδηγεί στην απελπισία αλλα στην προσπάθεια για δικαίωση μέσα απο την τέχνη, την ποίηση και τη λογοτεχνία. Δεν ήταν ξέρετε δεδομένο το οτι μιά ύπαρξη πάνω στη Γη θα προσπαθούσε να καταλάβει τον κόσμο που την περιβάλλει, οπότε σε σε τούτο ακριβώς το σημείο ο καθένας μας θα πρέπει να εστιάσει για να αναζητήσει την πραγματική υπαρξιακή του παρουσία και να λύσει το μυστήριο της αντίφασης έτσι όπως πολύ ωραία το εξέφρασε κάποτε κι ο Αινστάιν όταν κάποιος αστρονόμος τον ρώτησε: "κύριε καθηγητά ο άνθρωπος για το σύμπαν δεν είναι τίποτα άλλο πέρα απο μιά ασήμαντη κουκίδα?" κι εκείνος απάντησε: "Ναι αλλα αυτή η κουκίδα είναι ταυτόχρονα και αστρονόμος!!!!"Και η άποψη του για τους εξωγήινους( στο περίπου γιατί δεν μπορώ να τη βρώ online), πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχουν αλλά, ευτυχώς ή δυστυχώς, δε θα τους γνωρίσουμε ποτέ, τα εκατομμύρια έτη φωτός δεν επιτρέπουν σε ζωντανό οργανισμό να τα διασχίσει.
Ο κύριος Γραμματικάκης τα τελευταία χρόνια πέρα από τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα (απομόνωση quarks στα βάθη της Μεσογείου και πολλά άλλα-σημαντική στιγμή όταν με την ομάδα του φέρανε τον Hawking στο Πανεπιστήμιο Κρήτης-), επιχειρεί γράφοντας βιβλία (
Η κόμη της Βερενίκης,
Η αυτοβιογραφία του φωτός) να εκλαϊκεύσει την επιστήμη, να μπορούν να απολαύσουν τη μαγεία της και οι άσχετοι όπως εγώ.
Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται να μάθει για το φως (απ' τη στιγμή της γέννησης του μέχρι σήμερα), για μαύρες τρύπες, για μεγανόβα και πάρα πολλά άλλα τέτοια ενδιαφέροντα, μπορεί ν' ακούσει όλη τη συνεντεύξη του Στα Άκρα
εδώ. Αξίζει πραγματικά. (Εκεί είχα δει αυτό που έγραψα παραπάνω για τους εξωγήινους.)
Παρατηρήστε καλά τη φωτογραφία, βλέπετε αυτό το UFO που αχνοφαίνεται;
(Γαμώτο, πρέπει να το καθαρίσω αυτό το τζάμι)
13 comments:
Οι Καθολικοί προσπαθούν να συμβαδίσουν με το πνεύμα της εποχής. Αλίμονο στους δικούς μας.
Το έπιασαν κι αυτοί το νόημα, ότι ο δικός μας κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο και σου λέει τι πιο πιθανό από το να υπάρχει μια άλλη γη που να μην ακολουθεί το κατρακύλισμα αυτής εδώ.
Η Κόμη της Βερενίκης βρίσκεται μισοδιαβασμένη σπίτι μου. Ωραίο βιβλίο, επιστημονικό, εκλαικευμένο μεν, ελαφρώς δυσκολοχώνευτο δε. Το έχεις διαβάσει;
Η πρώτη παράγραφος σου μου θύμισε το ποστ που διάβασα πρίν από λίγο Trial and error http://old-boy.blogspot.com/
Όχι, δεν το έχω διαβάσει, διάβασα μόνο την αυτοβιογραφία του φωτός, πάρα πολύ καλό.Είναι ουσιαστικά η ιστορία της Φυσικής και Αστροφυσικής επιστήμης, απ' το Big Bang μέχρι σήμερα. Και όλα αυτά αναμεμειγμένα με την τέχνη που υμνεί το φως. Φοβερό.
Για την κόμη νομίζω είχε γυριστεί Ντοκυμαντέρ για το μοναδικό φως της Δήλου.
Μια παρατηρηση: δεν υπάρχει κανένα χάσμα θρησκείας-επιστήμης. Ή, για να το θέσω ίσως καλύτερα, πίστης-επιστήμης.
Και για την ηγεμόνη μια παρατήρηση: Όντως, μάλλον, το Βατικανό προσπαθεί να συμβαδίσει με το πνεύμα της εποχής. Όμως το πνεύμα της -κάθε- εποχής δεν έχει σχέση με την Αλήθεια των πραγμάτων.
Οι "δικοί μας" κάτι ξέρουν παραπάνω (παρά τα όσα ακατανόμαστα -αλίμονο, όπως λες- μπορεί να κάνουν τινές εξ αυτών).
ΥΓ.Πολύ ωραίο post fiorentino.
Ίσως το καλύτερο μέχρι τώρα, κατά τη γνώμη μου.
Λοιπόν, για μια ακόμη φορά kasdjey, είναι Florentino..
Όσο γι' αυτό που λες, επίτηδες έγραψα θρησκείας και επιστήμης και όχι πίστης και επιστήμης.
Εννοώ για παράδειγμα που το Βατικανό δεν δέχεται το προφυλακτικό, και γενικά πολλά που θα μπορούσαν να 'βοηθήσουν'(σε εισαγωγικά γιατί είναι υπό συζήτηση) όπως προγενετικός έλεγχος κλπ..
Όσο για το ότι οι δικοί μας κάτι ξέρουν παραπάνω, τι να πω;
Συμφωνώ φυσικά ότι οι Αλήθειες δεν έχουν σχέση με εποχή.
Αλλά ας πούμε το να κατηγορείς όσους κάνουν πολιτικό γάμο ότι είναι πόρνοι, δε συνάδει με την εποχή σίγουρα. Σ' αυτές τις περιπτώσεις απλώς λες ότι διαφωνείς. Και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.
Υγ: Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Ο κόσμος μας πάει απ'το κακό στο χειρότερο? Γιατί το λες αυτό βρε ηγεμόνη?
Όσο για το πίστη/θρησκεία κτλ... δεν κατάλαβα ακριβώς τον διαχωρισμό σας. Πίστη σε τι? Σε μια θρησκεία προφανώς οπότε ποιά η διαφορά?
Βίκι εξαρτημένε,
Όπως το σκέφτομαι εγώ, μπορείς να πιστεύεις στο Θεό σου και να μη δέχεσαι καμία Θρησκεία.
Δεν είναι απαραίτητο πιστεύω όποιος πιστεύει να πιστεύει σε θρησκεία.
Πίστη είναι το εσωτερικό, αυτό που νιώθεις εσύ. Θρησκεία είναι το εξωτερικό, το οργανωμένο, προφήτες, εκκλησίες, κλπ. που πολλές φορές δε έχει να κάνει με αυτό που νιώθεις εσύ.
Florentino, δίκιο έχεις. Είχε το '99 η ΕΤ1 τη σειρά ντοκιμαντέρ "Αναζητώντας τη Βερενίκη", κείμενα και αφήγηση του Γραμματικάκη.
Βίκι εξαρτημένε, την εννοείς την ερώτηση; Από το κακό παραμένει στο κακό. Πάντως στο καλύτερο δεν πηγαίνει. Εκτός αν μας σώσουν τα indigo και τα rainbow. Χα χα.
Ε, δεν είναι και άσχετο το πνεύμα της κάθε εποχής με την αλήθεια των πραγμάτων. Προσπαθεί τουλάχιστον η κάθε εποχή να την επιζητά. Αν το καταφέρνει είναι άλλη υπόθεση.
Florentino νομίζω απλά ο ορισμός σου διαφέρει. Αν δεν σου ταιριάζει κάποια θρησκεία, ουσιαστικά πιστεύεις σε μια δική σου. Δηλαδή όταν λέμε πίστη τι εννοούμε? Πίστη στον θεό, σε κάτι υπερφυσικό, σε κάτι... ανεξήγητο. Ε αυτό με την επιστήμη δεν μπορεί να συνυπάρξει. Έτσι το βλέπω εγώ.
Ηγεμόνη ναι, την εννοώ την ερώτηση. Δεν ζω στο συννεφάκι μου να πιστεύω ότι όλα είναι τέλεια στον κόσμο αλλά δεν δέχομαι ότι κατρακυλάμε.
Αφού το 'φερε η κουβέντα πηγαίνετε σε αυτό το λινκ για να διαπιστώσετε αν είστε indigo. Και μετά βουρ στον Χαρδαβέλα να του το πείτε.
http://the-brat-princess.pblogs.gr/eseis-poso-indigo-eiste-test.html
Καλημέρα,
pareisakte thanks, και ήθελα να ρωτήσω τι είναι αυτό το indigo.
Έκανα το τέστ, άριστα 200, είμαι σίγουρα λέει αλλά μπορεί και crystal. Με μπέρδεψε λίγο αυτό, νόμιζα έκανα το τεστ για να δω αν είμαι indigo, αν και το crystal μου αρέσει πιο πολύ, μου θυμίζει κάτι από Power Rangers ή Thundercats (άσχετο). Που πρέπει να απευθυνθώ; Πρέπει να κάνω κάτι ή θα με βρουν μόνοι τους (ποιοι;);
Αστειάκι. Χεχε:)
Λοιπόν, βικι, σύμφωνοι ότι πιστεύεις σε μια δική σου αλλά αυτή η δική σου δεν είναι επίσημη θρησκεία οπώς οι 3 μεγάλες του κόσμου. Αυτό εννοώ, τη διαφορά με μια επίσημη θρησκεία.
Υγ: Και τα rainbow τι είναι;
Έλα ντε;Τι να είναι οι rainbow. Πάντως εδώ στη νήσο γίνονται αρκετές εκπομπές για τα παιδιά - indigo. Βασικά αν είσαι τότε πρέπει να βγεις στο δρόμο, να φωνάζεις, να καλείς για μετάνοιες, 666 Pope go home, κλπ κλπ. Ναι, η Ελένη Λουκά είναι indigo.
Ζήτω η μ.....α που μας δέρνει!
Εγώ θα σας πω: indigo, crystal και rainbow είναι διαβαθμίσεις αυτών των παιδιών. Τα indigo ξέρετε περίπου, είναι φωτισμένα παιδιά - μόνο αυτά, τα άλλα όχι - με ευαισθησίες και γνώσεις που δε δικαιολογούνται από την ηλικία τους. Τα crystal είναι ακόμα καλύτερη έκδοση, ενώ τα rainbow είναι η τελειότερη έκδοση. Αυτά θα αλλάξουν τον κόσμο, θα χτίσουν στη σαπίλα του σήμερα.
Παρείσακτε, ποιος κάνει στη νήσο τέτοιες εκπομπές; Έχουν το επίπεδο του Χαρδαβέλλα;
Το πως φτάσαμε από τον Ε.Τ. στα rainbow παιδιά δεν έχω καταλάβει, είναι κι αυτά από άλλο πλανήτη;
Πολύ ωραία τα σχολιά σας!
Post a Comment