Monday 16 June 2008

ASEP-So you think you can teach?

1 διαγωνισμός, 20.000 συμμετέχοντες, 800 οι νικητές.

Αν έχεις σπουδάσει Αρχαία, Νέα, Ιστορία ή Παιδαγωγικά και νομίζεις ότι μπορείς να διδάξεις, δήλωσε και εσύ τώρα συμμετοχή στο νέο reality show So you think you can teach?

Για να σοβαρευτούμε, επειδή υπάρχει αρκετό υλικό στο internet και αρκετοί καλοί συνάδελφοι που το μοιράζονται μαζί μας, είπα να γράψω ένα post για να μαζέψω εδώ ό,τι έχω βρει (και είναι πολλά).

Λοιπόν, να αρχίσουμε απ'το φανταστικό forum μας. Σ' αυτό πολλοί συνάδελφοι συζητάν τα πάντα γύρω απ'τον κλάδο μας σε σχέση με ΑΣΕΠ. Αυτοί οι καλοί μας συνάδελφοι (τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια) μοιράζονται μαζί μας ό,τι ενδιαφέρον βρίσκουν και μας αφορά (βιβλία, πηγές κλπ). Μπορείτε να βρείτε θέματα όπως συγκεντρωτική προτεινόμενη βιβλιογραφία , Νέα Ελληνικά 2008, Αρχαία Ελληνικά 2008, Ιστορία, Συμβουλές-Προτάσεις για τον επόμενο ΑΣΕΠ, ειδική διδακτική 2008, φροντιστήριο για ΑΣΕΠ-γνώμες, προτεινόμενα βιβλιοπωλεία Αθήνας, διευθύνσεις internet για τεστ ασεπ πολλαπλής επιλογής κλπ κλπ.

Τώρα, ας ξεκινήσουμε από τα Νέα μπορείτε να βρείτε υλικό: Η Πύλη (εδώ νομίζω πρέπει να εγγραφείτε), e-alexandria, Eταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών (περιοδικό), Γενιά του '30 (κείμενα), Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού, Παλαμάς, Ο δωδεκάλογος του Γύφτου, Παλαμάς-κείμενα, Σολωμός, Καβάφης, Το υπόστεγο της ανησυχίας, Νεοέλληνες.

Αρχαία Ελληνικά: Επιτάφιος, Πολιτεία, Ηθικά Νικομάχεια, Αρχαία(απίστευτη σελίδα), Γραμματική, Γραμματική (πολύ υλικό), Πολλά ρήματα, Κείμενα με μετάφραση, Αντιγόνη, Ετυμολογικό λεξικό, Λεξικό Αρχαίων Ρημάτων.

Για ιστορία, δυστυχώς, δεν υπάρχει υλικό on-line (as far as I know), ένα ενδιαφέρον blog βρήκα Ιστορία.

Όλα τα βιβλία του καθηγητή μπορείτε να τα κατεβάσετε από εδώ.

Πολύ καλά εκπαιδευτικά sites: alfavita, Τα πάντα για την εκπαίδευση, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Καταπληκτικό φιλολογικό site Αλέξανδρος Γ. Αλεξανδρίδης.

Επίσης, 3 ακόμα πολύ καλά φιλολογικά sites: Περί γραφής, Ekivelos και Ελληνικός Λόγος.

Τέλος, τεστάκια (να κατεβάσετε), και μια μοναδική προσφορά απ' το forum (ξαναλέω, μπράβο τους), τα 6 CD με 1200 (συνολικά) ερωτήσεις Παιδαγωγικής που έδινε το περιοδικό Τηλέραμα. Αυτά πρέπει να τα κατεβάσετε και για να δουλέψουν πρέπει να τα αντιγράψετε σε 6 CD (είναι λίγο δύσκολο αλλά λένε ότι αξίζει τον κόπο) (στη μέση της σελίδας υπάρχουν τα sites, με 2 διαφορετικούς τρόπους μπορείτε να τα κατεβάσετε).

Ελπίζω να μας βοηθήσουν όλα αυτά. Βέβαια χρειάζεται πολύ διάβασμα. Για να δούμε. Το σύνθημα της Ισπανίας για το Euro2008 είναι Podemos! (=Μπορούμε!). Podemos, λοιπόν!

Καλό διάβασμα και καλή επιτυχία!

Υγ1: Το "So you think you can teach" είναι του markou απ'το forum.
Υγ2: Φυσικά υπάρχουν κι άλλα τόσα και πολύ περισσότερα στο internet, όποιος βρίσκει κάτι ενδιαφέρον ας μου το στείλει με e-mail και θα το προσθέσω σ' αυτή τη σελίδα να'ναι όλα συγκεντρωμένα.
Υγ3: Ετοιμαστείτε για πολλές φωτοτυπίες.

No comments: