Thursday 10 January 2008

Buscando un piso.

Αυτές τις μέρες ψάχνω για σπίτι (και για να ‘μαι πιο σωστός, δωμάτιο σε διαμέρισμα), η συγκάτοικος δεν αντέχεται άλλο- πρώτη φορά νιώθω έτσι για άνθρωπο- και από μέρα σε μέρα ανυπομονώ να βρεθεί κάτι καλό και να φύγω.
Ψάχνοντας λοιπόν στο internet σε πολλές σελίδες με αγγελίες βλέπω απίστευτα πράγματα, να αναφέρω μερικά γιατί αξίζουν: διαβάζω την αγγελία και στο τέλος τηλέφωνο τάδε και όνομα…Cariolina, φαντάζεστε να έχω συγκάτοικο που να τη λένε Cariolina;..δεν σας άρεσε το αστειάκι; Σας έχω καλύτερα: κοπέλα ψάχνει συγκάτοικο και αφού αναφέρει τα σχετικά για το σπίτι λέει ότι θα ήταν καλύτερο ο ενδιαφερόμενος να ‘χει σπουδάσει κάτι σχετικό με Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες.. Έλεος.. Να υποψιαστώ ότι ο υπολογιστής κολλάει συνεχώς ιούς και χρειάζεται κάποιον για το format; Και το αποκορύφωμα: εντάξει, είναι γνωστό ότι πολλές αγγελίες γράφουν: para chicas solo (μόνο σε κοπέλες) αλλά εδώ βλέπεις πολύ συχνά να λένε ότι αυτός που το νοικιάζει είναι gay ή ότι μένει ζευγάρι gay ή ότι είναι gayfriendly ή το απίστευτο ότι το νοικιάζουν μόνο σε gay: para chico gay.. Και τι είδα χθες και κόντεψαν να μου πέσουν τα μαλλιά: para chico gay or bisexual.. Πείτε μου ποια κριτήρια πρέπει να πληροί κάποιος για να το νοικιάσει (άκου ‘τουλάχιστον bisexual’ ), τι ακριβώς ψάχνει ο τύπος; Και να διαβάσει και κανένας την αγγελία και κατά λάθος να μην το δει αυτό ή να μην ξέρει καλά Ισπανικά (όχι δεν την πάτησα!) τι θα τον περιμένει όταν πάει να δει το σπίτι;;;
Έχει πλάκα να ψάχνεις το σπίτι (κι αν σου κάτσει;).. Ελπίζω να βρω κάτι καλό το συντομότερο!

Υγ.1: Θα μπορούσαμε να δούμε τέτοιες αγγελίες στη χώρα μας; Πέρα απ’ την πλάκα, θα μπορούσαμε να δούμε τέτοια sites με αγγελίες στη χώρα μας, δεν φαντάζεστε πόσο πιο εύκολο γίνεται, δεν ξέρω αν τώρα υπάρχουν αλλά όταν έψαχνα εγώ πριν 3 χρόνια έπρεπε να περιμένω τη Χρυσή Αγγελία κάθε 2 μέρες’ εδώ η σελίδα ανανεώνεται κάθε λεπτό και ο καθένας απλά και εύκολα μπορεί να βάλει την αγγελία του ή να ψάξει για οτιδήποτε, κάνοντας και ένα κλικ βάζεις ό,τι σε ενδιαφέρει σε μια λίστα, δε νοσταλγώ το μαρκαδόρο.

Υγ.2: Σχεδόν όλα τα σπίτια που βλέπω έχουν ADSL!

Υγ.3: Ο καιρός αυτές τις μέρες στη Μαδρίτη μου θυμίζει Πάσχα χειμωνιάτικο.

9 comments:

pareisaktos said...

Πιστεύω ότι αν έβρισκες transexual θα ήταν η καλύτερη επιλογή για συγκατοίκηση, γιατί:

1)Θέλει να είναι γυναίκα. Άρα θα υιοθετεί γυναικεία συμπεριφορά. Ευγενική, νοικοκυρεμένη, ευαίσθητη κλπ.

2) Δεν θα έχει τις ιδιοτροπίες που έχει μια γυναίκα, επειδή ακριβώς δεν είναι γυναίκα. Π.χ. δεν θα έχει περίοδο που προκαλεί συναισθηματικές κυκλοθυμικές αντιδράσεις,δεν θα έχει άλλα γυναικολογικά προβλήματα.

3) Δεν θα σε βρίζει όταν βλέπεις στην ΤV ποδόσφαιρο. Θα παίζετε pro evolution.

4)To πιο πιθανόν, οι κολλητές της θα είναι πολύ ωραίες,κανονικές, κοπέλες. Που ξέρεις, μπορεί να γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου.

Z. said...

Αυτό είναι! Άποψη με επιχειρήματα! Το θέμα είναι ότι υπάρχουν και αντεπιχειρήματα, γιατί:

1) Μπορεί να είναι εύκολο για κάποιον να αλλάξει φύλο, όχι όμως τόσο εύκολο να υιοθετήσει και την αντίστοιχη συμπεριφορά.

2) Πιστεύω τα ορμονικά προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν και λόγω μπερδέματος μπορεί και να αυξηθούν.

3) Με το ποδόσφαιρο δεν ξέρω τι ορμές μπορεί να της ξυπνάνε.

4) Το πιο πιθανόν, οι κολλητές της να' ναι transexual. Οπότε, άστο καλύτερα.

Ξέρω ότι το σχόλιο σου ήταν αστειάκι, και το δικό μου φυσικά.

mardelar said...

Καταρχάς συμπάσχω..πρεπεί να άρχισω να ψάχνω για σπίτι σιγα-σιγά!
Εδώ δεν υπάρχουν τέτοια site,μόνο απο εφημερίδες ή μεσιτικά,ααα και κάτι άκυρα που άντε να τα εμπιστευθείς.
Καλά για ADSL δεν σχολιάζω κάν!!!
Τώρα για την πρόταση του/της afatos,εξαιρετίκη ιδέα!!!!!
1ον: με γυναίκα συγκάτοικο μπορει να την ερωτευθείς σφόδρα (φαντάσου και να μην σε θέλει),με άντρα μπορεί να κυνηγά την ίδια γυναίκα και που να μπλέκεις,ενώ με αυτήν την λύση no problem(έχεις ξεκαθαρίσει ότι είσαι straight),και
2ον: μπορεί να σε δούμε (σ.σ. την ζώη σου) σε καμια ταινία του Αλμοδοβάρ!!!!

the_unusual_suspect said...

Cariolina δαγκωτό! Δεν θα μπω καν στη διαδικασία να επιχειρηματολογήσω... Υπερέχει με διαφορά ...στήθους!

araC said...

Και εγώ σε αντίστοιχη φάση βρίσκομαι παιδία! Υπάρχει κ εδώ site αλλά το πρόβλημα είναι ότι είναι τόσο δημοφιλές που αν δεν πας την ίδια μέρα που δημοσιεύτηκε τότε το έχασες το σπίτι- δωμάτιο!! Στο site υπάρχει ξεχωριστή σελίδα για gay friendly άτομα! Καταλάθος είχα πέσει σε ένα με τρεις λεσβίες όπου δήλωναν ξεκάθαρα ότι δεν είναι ζευγάρι και ότι προτιμούσαν γυναίκα (γιατί άραγε?)

Το να σου κάτσει σωστός συγκάτοικος είναι πολύ δύσκολο!

Z. said...

suspect

Δεν μπορώ να πάρω την Cariolina μιας και αυτή την αγγελία την είχα δει τον Οκτώβρη (όταν ξανάψαχνα για σπίτι) απλώς την ανέφερα γιατί είχε πλάκα.

araC και mardelar

Καλή μας τύχη στο ψάξιμο..

Unknown said...

Πω πω βρε παιδί μου τέτοια ζόρια τραβάς εκεί κάτω??
Πάντως πολιτισμός δε μπορείς να πεις, άντε τώρα να έβρισκες στην Ελλαδίτσα αγγελία "θέλω να συγκατοικήσω με transexual λεσβία κ.τ.λ.Είμαστε πίσω σαν χώρα..
Να σου πω, για ψάξε καλύτερα..μήπως υπάρχει και καμία αγγελία τύπου: "θα συγκατοικήσω μόνο με όποιον/α δε φοβάται να ερωτευτεί, και ξέρει τί θέλει"..αν είναι έτσι έρχομαι κι εγώ!!

Z. said...

alma είσαι τόσο σίγουρη γιαυτό που λές; εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα πιστεύεις; Φοβόμαστε να ερωτευτούμε και δεν ξέρουμε τι θέλουμε;

Μπορεί!

Unknown said...

Εντάξει, έχει και μια δόση ειρωνίας και κυνισμού αυτό που είπα, αλλά...