Thursday 28 February 2008

10 χρόνια ΟΝΕ (συγγνώμη, διόρθωση της διόρθωσης)



Με τον εορτασμό της δέκατης επετείου της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης ψηφίστηκε ηλεκτρονικά απ’ τους πολίτες και κατοίκους της Ε.Ε. το καλύτερο σχέδιο για το αναμνηστικό κέρμα του 2€ . Ανάμεσα στα 5 υποψήφια ήταν και ένα ελληνικό σχέδιο του Γεώργιου Σταματόπουλου. Στην εικόνα παραπάνω βλέπετε τα αποτελέσματα. Ποιο σας αρέσει;






Συνολικά 141675 πολίτες και κάτοικοι των κρατών μελών της ΕΕ έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία. Το νικηφόρο σχέδιο έλαβε 41.48% των ψήφων αυτών.

Οι πολίτες και κάτοικοι της Ε.Ε. επέλεξαν το σχέδιο ‘2’ για το αναμνηστικό κέρμα των 2€ για τον εορτασμό των 10 ετών από τη δημιουργία της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. 41.48 % από εσάς ψήφισαν αυτό το σχέδιο, από συνολικά 141675 ψήφους που καταχωρήθηκαν. Το νικηφόρο σχέδιο είναι δημιουργία του George Stamatopoulos και αναπαριστά "Το ευρώ είναι αποτέλεσμα της μακραίωνης ιστορίας των εμπορικών συναλλαγών του ανθρώπου, που ξεκίνησαν προϊστορικά ως συναλλαγές σε είδος (αυτό εκφράζει η "πρωτόγονη" τεχνοτροπία του σχεδίου) για να φτάσουμε στη σημερινή Οικονομική και Νομισματική Ένωση. ". Αναμνηστικά κέρματα με αυτό το σχέδιο θα εκδωθούν από όλα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης από τον Ιανουάριο του 2009.



Υγ1: Συγχαρητήρια στο δημιουργό του σχεδίου.

Υγ2: Μπείτε στο site να το δείτε σε μεγέθυνση.

Υγ3: Είχε πέσει σήμα στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες που έλεγε πως πρέπει όλοι να στηρίξουμε το ελληνικό (ήταν δεύτερο τότε) κλπ. Φαντάζομαι ότι και στις συνυποψήφιες χώρες θα’ χε γίνει το ίδιο (ή όχι;).
Εδώ είναι το λάθος, το (ήταν δεύτερο τότε) είναι αποτέλεσμα παρερμηνείας μου. Όσοι είχαν γράψει 'στηρίξτε το ελληνικό, είναι δεύτερο' εννοούσαν, πολύ απλά, το δεύτερο στη σειρά, εγώ το εξέλαβα ότι είναι δεύτερο στη βαθμολογία, κάτι θεωρητικά αδύνατο, αφού κανείς δεν μπορούσε να δει τα αποτελέσματα τότε. Πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να γράψει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι και χωρίς καμία κακή πρόθεση..
Λάθος και το παραπάνω, με αυτά που είχα διαβάσει είχα μπρερδευτεί λίγο, το ξανάψαξα και βρήκα ότι όντως ανέφερε ότι ήταν δεύτερο στη βαθμολογία και έδινε τα ποσοστά του καθενός. Έλεγε επίσης ότι όλοι αξίζει (όχι πρέπει όπως έγραψα παραπάνω) να στηρίξουμε το ελληνικό.
Θα μου πείτε τι κάθομαι και σκάω και διορθώνω και ξαναδιορθώνω, κι όμως είναι σημαντικό. Μακάρι να το κάναν όλοι (όπως οι άνθρωποι της ενημέρωσης για παράδειγμα).


<<Γιατί το "έλα μωρέ... δεν πειράζει.. ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος" πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει...>>

2 comments:

Ηγεμόνη said...

Ψήφισα το σχέδιο με την σπείρα. Μου φαίνεται το πιο σχετικό με τη φύση, την Ελλάδα και την ιστορία της. Τα άλλα μου φαίνονται από παιδικά ως χαζά. Εννοείται ότι κάθε αξιοπρεπές άτομο δε λαμβάνει υπόψιν ή τουλάχιστον διασταυρώνει τα "ψηφίστε εκείνο, γιατί το σχεδίασε Έλληνας".

Z. said...

Πολύ χαίρομαι μ' αυτό που λες για τα αξιοπρεπή άτομα.

Επίσης χαίρομαι για το πρώτο σου σχόλιο στο blog, καλώς όρισες!