Thursday 21 May 2009

L.A.

Σκέφτομαι να ξεκινήσω εκστρατεία να πείσω τον κόσμο να φύγει, δεν το αντέχεις πια, η κατάσταση δεν πάει άλλο, θυμάσαι πως ήταν παλιά και βάζεις τα κλάματα.

Οκ, έχει και τα καλά της, έχεις τη δουλειά σου, τα πολλά ενδιαφέροντα σου, τη φήμη της..Αλλά, ρωτάω, αν φύγεις εσύ και φύγουν κι άλλοι, όπου κι αν πάτε, δεν θα γίνουν δουλειές, δεν θα' χεις πράγματα να κάνεις, δεν θα' ναι πιο ήσυχα, πιο ευχάριστα, λιγότερο αγχώδη, περισσότερο ανθρώπινα;

Σκέψου το λίγο. Τι σε εμποδίζει να το πάρεις απόφαση; Ειδικά εσύ, που μεγάλωσες στην επαρχία, έτοιμος είσαι να γυρίσεις, αν όχι στο χωριό, που ίσως να μοιάζει υπερβολικά μικρό, έστω σε μια μικρή πόλη εκεί κοντά. Κι αν νομίζεις πως είσαι αρκετά πολιτισμένος πια για να πας στην επαρχία, η οποία -συμφωνώ μαζί σου- είναι ακόμα πολύ πίσω, μπορείς με τους άλλους που θα γυρίσουν να κάνετε κάτι γι' αυτό, θα ωφεληθούν όλοι.

5.000.000 άνθρωποι ζουν σ' αυτή την πόλη, ο μισός πληθυσμός της χώρας. Είναι τρελλό, αν όχι νοσηρό.

Αποκέντρωση Τώρα.
Leave Athens

(Πριν πατήσω το publish post έτυχε να διαβάσω το σημερινό κείμενο του κυρίου Ν. Δήμου στη Lifo, ρίξτε το μια ματιά, ένα επιχείρημα στα παραπάνω.)

No comments: