Monday 31 December 2007

Καλή χρονιά!

1. Θέλω να κάνω 2 ευχές για τη χρονιά που έρχεται σε λίγες ώρες. Να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν οδηγούμε, όλες αυτές τις μέρες (και όλη τη χρονιά) ακούω και βλέπω απίστευτα ατυχήματα και σκέφτομαι να τα παρατήσω όλα και να πάω να ζήσω σε ένα χωριουδάκι χωρίς αυτοκινητόδρομους. Και δεύτερον, περάστε περισσότερο χρόνο με αυτούς που αγαπάτε, χαμογελάστε, χαρείτε και αγκαλιαστείτε. Τι να φτάσουν 2 μέρες μόνο;

2. Στο ράδιο σήμερα στην ερώτηση ‘τι θα ‘θέλατε να αφήσετε πίσω και τι να κρατήσετε απ’ τη χρονιά που φεύγει;’ ένας ακροατής/τρια έστειλε ‘θα αφήσω όλους όσοι ήθελα να μ’ αγαπήσουν και θα κρατήσω όσους μ’ αγάπησαν και μου τό ‘δειξαν.’ Σωστό.

3. Αύριο μια καινούρια μέρα, μια καινούρια χρονιά, μια ευχή (παρμένη από νιόνιο) 'να μας έχει ο θεός γερούς πάντα ν' ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε βρε'.

4. Όσον αφορά στην πολυπόθητη ευτυχία:

‘Η ευτυχία μοιάζει με την πεταλούδα, που όταν την κυνηγάς ποτέ δε φτάνεις, μα όταν ήρεμα καθίσεις, μπορεί επάνω σου να έρθει.’
ΝΑΘΑΝΙΕΛ ΧΟΘΟΡΝ (1804-1864), ΗΠΑ


Υγ.: Αύριο που είναι η πρώτη μέρα του νέου χρόνου καλό είναι να σκεφτούμε το ‘New year’s resolutions’. Θέστε στόχους! (Θα γράψω σύντομα γι’ αυτό και θέλω να γράψετε κι εσείς).

5 comments:

the_unusual_suspect said...

Για μένα ο πρώτος στόχος για το 2008 επετεύχθη αφού κατάφερα να μη σκάσω απ το φαγητό των γιορτών...

Καλή χρονιά σε όλους

βικι εξαρτημένος said...

Yay!!! Resolutions!!!
Βασικός κανόνας για resolutions: Να ορίζονται αρκετά γενικά έτσι ώστε να υπάρχει πάντα μια σχετική ασάφεια για την έννοια των λέξεων. Παράδειγμα ο βασικός μου στόχος για φέτος.

Στόχος 1ος: Να μην αφήσω καμία μέρα να πάει χαμένη.

Όπου φυσικά το "χαμένη" ορίζεται όπως μας βολεύει για να αισθανόμαστε καλά ;)
Άντε καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και χαρά!

mardelar said...

Στόχοι...μεγάλη κουβέντα είπες τώρα!!!
Όταν οι άνθρωποι βάζουν στόχους ο Θεός χαμογελά!!!!Απλά προσπαθήστε για το καλύτερο..ότι μπορείς και ότι αγαπάς!!!!Ότι σ'αφήνει ένα χαμόγελο στα χείλη>Αυτό αρκει για να'ναι το σήμερα καλύτερο απο το χθές και χειρότερο απο το αύριο!!!!
Καλή Χρονιά να έχουμε..με υγεία πάνω απο όλα και χαμόγελο!!!Για όλα τ'άλλα καλό κουράγιο!!!

Z. said...

mardelar μου θύμισες ένα άλλο ρητό 'Ζωή είναι ό,τι συμβαίνει ενώ εσύ κάνεις σχέδια...'.
Όμως δε νομίζω πως ό,τι συμβαίνει δεν είναι ταυτόχρονα και αποτέλεσμα των σχεδίων μας. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

mardelar said...

Δεν είναι σχέδια...όνειρα θα τα λέγα εγώ!!!Και καλύτερο και πιο εύκολο!!!!Πάντως θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου...για αυτό δεν αξίζει να χάνουμε ότι κι αν συμβαίνει ( καλό ή κακό ) για κανέναν λόγο!